mijeseclogo
na prvu stranicu  
 
KOLIMERSKIM FAMILIJAMA
 
 
RADOVI 2019 - 20
U ovogodišnjem prilogu:
-Uvod o proteklim godinama
-Nova saznanjima o našoj familiji Aguši *** agusi

Draga familijo i dragi prijatelji Kolimerskog Portala.

Bila je to vrlo duga pauza, koja je trajala skoro 5 godina odkako ništa nisam radio na ovom portalu, ali i to nije bilo bez velikog razloga. U moj život se sunce povratilo i svijetli kao nikad do sada. Sve je postalo puno ljepše, baš onako kao što sam si to uvijek, u mojim tinejdžerskim danima priželjkivao. Život je općenito bio tu i tamo lijep, ali da će neočekivano još ljepši biti, nije mi bilo ni na kraju pameti, čak ni u snu. Krajem 2014 godine susreo sam, kao iz vedra neba mog anđela, moju Christy. Sa mojih 68 godina starosti, kada sam se čvrsto odlučio da ostatak života provedem sam, prišla mi je ona tiho preko jednog velikog plesnog podijuma i pozvala me na ples sa njom.

Od tada, sa plesom i novom energijom, počinje naš život iznova. Prosto za ne vjerovati, ali svaki novi dan koji smo proveli zajedno, ustanovili smo koliko zajedničkog posijedujemo, onog što nas dodatno veže. Bili smo toliko sretni što smo se našli, da nakon tri četvrtine godine se odlučujemo ujediniti i živjeti u jednom zajedničkom domu. Početkom oktobra 2015 došlo je vrijeme za novu budućnost nas dvoga. Živimo u zelenom i tihom predgrađu, istočno od centra grada Hamburga, otkrili "bella Italija" kao zemlju za naše lijepe godišnje odmore, Pariz kao grad ljubavi nekoliko puta posjetili i posebno u naša srca vezali. Skoro svakodnevno smo u našem voljenom Hamburgu na putu i sa vremenom na vrijeme sa plesom kroz noći. Život je lijep i mi ne želimo niti mislimo prestati uživati ​​u njemu.

Jedan susret iz snova, za Novu 2014/15 godinu, u hamburškom plesnom palastu TANGO

trennlinie
 
Wir in Tango


 
  Tango in Tango   Am Sylvesterabend 2014  
 
Christy sa svojim prijateljima u ROCKSTAR -Cafe-u TANGO
 
Sa tobom i Tangom u TANGU
 

 
theo kod kuce sam
 
 
Proljeće 2015, "Theo kod kuće sam ", - još u Lokstedtu
 


Ljeto 2015 u novom domu za nas dvoje

trennlinie

 
Unsere Terrasse
 
 
Naša terasa je naš nebeski raj
 

 
zu hause
 
 
2015, Jesen pred vratima
 

 
Wohnanlage
 
5
Naše naselje pred jesen 2015
 

 
Die Wohnanlage
 
 
Naselje u proljeće 2016
 


Godine 2016, "Bella Italia"- Cinque Terre

trennlinie


 
Cinque Terre
 
 
Bella Italia - Cinque Terre / Manarola
 

 
Corniglia
 
 
Na odmoru i našoj terasi u Cornigliji -Cinque Terre Italja
 

 
Portofino
 
 
U Portofinu
 

Naš predragi Paris 2016
godine

trennlinie

 
Paris
 
 
Moja Christy pred Ajfelovom kulom
 

 
In Paris
 
 
Sa gornje Bus -Platforme kroz Pariz
 

Još više fotografija možete pogledati preko dole navedenog foto-album linka
trennlinie

2016 -NOVA SAZNANJA O FMILIJI AGUŠI

Naš KOLIMERSKI PORTAL, draga porodico, rodbino i dragi prijatelji, je u međuvremenu na intertnetskoj mreži već 10 godina i ja bih, u znak tog jubileja, htjeo dodati još što šta, što ne stigoh uraditi od 2014 godine.
Najvažnije od svega što vam želim reći je da se naš izgubljeni sin, brat, Kolimerčan, koji se izvorno zvao Ljubimko Toromanović -kasnije Fahrudin Agusi, sin Dušanke Toromanović, nakon mnogo godina među nas vratio. I ja sam bio vrlo dirnut tom spoznajom i istovremeno očaran, pa sam odmah obavijestio njegovu familiju u Makedoniji i Njemačkoj. Do ove spoznaje, ustanovio sam, je moglo mnogo ranije doći ali nažalost bratoubilački rat u našoj staroj domovini je prouzrokovao puno prepreka, tragedija i pobrkalo „brda“ stvari.
 
Priču o tome može pročitati pod stranicom:
*** > „NAŠA FAMILIJA AGUŠI“

HASNIJA I DENNIS AGUŠI
Godine 2016 sa sinom Džemilom, u posijeti Hamburgu i zajednički razgovori o korijenju njegovog oca Fahrudina
u
  Fahrudin   Jannie von Driel   Dennis in Hamburg   Mit Familie Agusi in Hamburg  
 
Fahrudin
 
I supruga Jannie sa sinom Dennisom
 
Dennis i Hasnija sa sinom Džemilom i Christy u Hamburgu, Juna 2016
 
Theo, Dzemil, Dennis i Hasnija
 

trennlinie

Još jedna vijest je da je član naše porodice Denis Toromanović, sin Rose i Ratka Toromanovića, prihvatio moju ponudu i molbu da preuzme administraciju Kolimerskog porodičnog Portala. Sredinom naredne godine tj. 2020 sastat ćemo se posebno pri čemu bi se o svemu dogovorili i regularno prenijeli sva prava na njega. *primjedba od 12.05.2021, Sastanak je radi Corona virusa odgođen do naredne mogućnosti......

Sa time završavam rad na ovoj porodičnoj prezentaciji našeg rodnog kraja, ali ostajem Denisu Toromanoviću pri ruci sve dok sam živ i dok god to Denisu treba. Za dodatna pitanja na Denisa, kontaktirajte ga molim vas na Facebooku:
https://www.facebook.com/denis.toromanovic

Novitet je isto što sam nakon dužeg razmatranja ipak postavio i knjigu gostiju čiji se (Link) u "Info & Co" stranici nalazi. Bio bih vrlo sretan ako nam tu ostavite svoje komentare, prijedloge za poboljšanje, pohvale i kritike. Zadatak Administratora je da te dopise pročita, sortira po datumima, izbriše nepoželjne reklame i integrira svojeručno u knjigu gostiju,
Vaše dopise molim vas putem "Dopis" formulara uručivati, čiji se (Link) također u
"Info & Co" nalazi.

Još jedna stvar ... s‘obzirom da mi, moja Christy i ja, imamo naš kanal na YouTubeu, sa više od 40 putopisnih i muzičkih filmova, koje smo do sada objavili, postoji (Link) usmijerivač na jednoj od tabela na stranici "Info & Co " i označen je sa lajk ka youtube. Posijetite nas tu, pokažite nam na toj stranici da li vam se ti pojedinačni filmovi sviđaju i napišite po volji jedan mali komentar.
Isto tako je unešen i jedan foto album iz našeg zajedničkog života pa ako želite možete ga preko dole unešenog linka pogledati. .

Pozdravljam vas, grlim sve i molim da ostanete srdačni prema svim ljudima koje svakodnevno susrećete.

Vaš Č. Tešanović -Theo, u Hamburgu, 17.12.2019
Adresa na koju mi možete pisati je na kraju arhive! Preko Vibera i WhatsApp-a isto tako. Mobilni broj je: 0049 172 90 58 58 1


ARHIVA: Informacija o radovima na Portalu od 2009 godine

trennlinie
     
autor u vebu
   
na prvu stranicu